lördag 17 mars 2012

Ledsen + peppad.

Min farmor begravdes idag. Med andra ord var jag svartklädd, men det känns inte riktigt bra att lägga upp bilder på den outfiten. Delvis för att det känns ganska privat, delvis för att det skulle känts jävligt dumt att stå och försöka posera när man är tårig och snorig. Nå, ceremonin var fin och det var ett bra avsked.
Ja. Istället tipsar jag er om att gå med i facebookgruppen FAT:UP, en fettaktivistisk grupp med ett bra budskap. Så här står det, bl.a, i gruppens beskrivning:

"FAT:UP är ett löst nätverk av feta personer (oavsett BMI) som vill undersöka hur kroppen kan göra uppror mot smalisnormen och det vita heterosexistiska systemet. Ibland grottar vi ner oss i det privata, ofta blir vi personliga, men vi tänker också att solidariteten och politiken är allt.Vi är QUEERA FEMINISTER som tänker att smalisnormen präglar de flestas liv, men kön, klass, funktionalitet, etnicitet, "ras" och sexualitet inverkar på hur och hur mycket. Vi vill prata om kroppar, men vi vill också prata om PENGAR, RASISM och om att KNULLA."


Låter underbart va? Hurra!

Inga kommentarer: