onsdag 14 november 2012

Sprit är skit, även de kalorisnåla varianterna.

Sömntrubbel, Rachael Ray på tv. Fergie, ni vet hon från kassa bandet Black eyed peas, dyker upp. Orkar inte byta kanal, de tjattrar på om läppstift och what not. Sedan börjar de gå på om ett vodkamärke som Fergie är talesperson för, och de går på så totalt om att det är lågkalorivodka, guilt free, att man inte måste ut och springa dagen efter ett party. De blandar drinkar, och berättar hur få kalorier det är i varje drink. De pratar om hur SUNT det är!
Alltså, smalisnormen och alkoholnormen kombinerade! Jag tycker inte att du ska dricka, men vill du göra det är det inte mitt uppdrag att säga att du inte får. Jag hatar alkohol och andra droger, av så många skäl, men to each his own. Men att stå i tv och marknadsföra vodka genom att påstå att den på något vis är sund... Jag blir mållös.
Du ska inte dricka så pass mycket alkohol att det spelar någon roll hur många kalorier det är i, ens om du är viktväktare. Och om du väljer att dricka ska du inte bry dig om hur kalorisnål drinken är, ta det du gillar istället. Och uttrycket "guilt free", alltså vafan. Ätstörningar nästa! Du ska aldrig ha dåligt samvete för kalorier.

Nu lagar de körv på Rachael Ray. Jag hatar köttnormen också, omg vilket pissprogram.

2 kommentarer:

Systern sa...

Jag älskar fin vodka, jag tycker mycket om rödvin och en god köttbit! däremot är cigarettrök det äckligaste jag vet! Märkligt att vi brukar ha så mysigt när vi ses! ;-)

Anonym sa...

Vilket hat, Gretch! :) Jag vet inte riktigt vad jag tycker. Å ena sidan tycker jag att det är bra med alkohol som innehåller färre kalorier i och med att bara en pytteliten mängd innehåller väldigt mycket i vanliga fall. Å andra sidan är det kanske inte det klyftigaste att stå och försöka få alkohol till något hälsosamt i tv. Jag är nog överlag rätt tudelad när det kommer till kalorisnåla och/eller sockerfria grejer. Ofta tillsätter de ju en massa annat knas istället som inte är så nyttigt. Samtidigt vill jag kunna ha det valet för att balansera min kost och välja när jag vill äta vad. Inte för att det är något fult med att vara överviktig utan för att jag faktiskt har hälsoproblem, som tex högt blodtryck, kraftiga sockersvängningar och migrän, som härleder från att jag inte har brytt mig om vad jag äter och dricker. Och för att jag inte motionerar tillräckligt. Någonstans måste jag ju börja. Vad spriten innehåller känns väl inte så jätteakut just nu, men ändå. Intressant ämne!

/Jenky