fredag 14 juni 2013

Apropå det förra inlägget.

För en del år sedan, när jag var runt 25, umgicks jag med en aspergerkille. Vi dejtade lite av och på men det som avgjorde det för mig var när han höll med mig om att jag var för tjock. FÖR. TJOCK. Han ba "Men du sa ju själv att du tycker det?" och jag ba "Jamen DU ska inte tycka det!" och det var säkert hans AS som gjorde att han aldrig nånsin fattade när han sårade mig. Visst, han kunde inte rå för sin sociala klumpighet eller att han inte fattade att jag var osäker och därför sa såna grejer för att han skulle säga emot. Men, aspie eller ej, så borde han inte tyckt att jag var för tjock. Tjock visst, det var jag ju, men han som dejtade mig och hade sett mig naken rätt många gånger borde faktiskt tycka att jag var fin som jag var.
Nå. Häromdagen stalkade jag honom på Facebook, enbart av nyfikenhet. Trots hans egenheter, och ibland rena elakheter, hade vi det fint tillsammans. På vår första dejt låg vi på en blå filt i Observatorielunden och hånglade skamlöst, vi brukade äta frukost på min balkong och en gång byggde han en legohelikopter åt mig. Därför ville jag, jag vet inte, titta till honom.
Och. På sin facebooksida hade han lagt ut en bild på en plus size-bikinimodell, kommenterat att hon var "fapulous" (fap = runka) + skrivits med någon söt tjockis. Alltså what? Omvände jag honom? Eller har han först nu fattat att tjockisar är fina? Eller tyckte han det redan då? Jag har inget behov av att kontakta honom för att få veta hur det ligger till, har inget behov av honom i mitt liv. Men jag är nyfiken! Kanske var det hans neuropsykiatriska funktionshinder som ställde till det för honom? Kanske var det svårt för honom att erkänna att han gick igång på stora tjejer? Jag vet inte. Har ingen bra slutkläm på det här inlägget, ville bara berätta en anekdot och dryfta mina funderingar. Vill ni se en NSFW-serie jag ritat om honom? Kan lägga upp den senare. Tills vidare får ni kika på bilder hur jag såg ut idag, innan och efter regnstormen! Klänning Asos Curve, glansig och tunn kavajgrej som mor hade på 80-talet, och klockhalsband DIY av delar från Panduro. Får se hur bra kvalle det är på bilderna idag då!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tror att folk säger så mycket skit som de inte menar så mycket med eller har lagt ner så mycket tid på att tänka igenom innan. Fast det är klart att man blir stött när någon har en åsikt om ens utseende som man inte vill höra och som man blir ledsen av. Det är inte okay.

Jag tänker också att det vore lite konstigt ifall det skulle finnas två läger- de som gillar tjockisar och de som gillar alla andra kroppsformer. Jag tror inte att det alltid är så svart eller vitt, om du förstår hur jag menar? Vad man tycker är fint hos andra varierar väl? Och så är det väl (förhoppningsvis) till sist personligheten och inte enbart kroppsformen som är avgörande? Kan inte riktigt komma fram till nån slutsats jag heller här, förutom att du nog inte behöver lägga ner så mycket tankekraft på att analysera hans val av flapulous eftersom han helt klart inte har analyserat det själv (av hans uttalanden att döma).

/Jenks