onsdag 27 juni 2012

Ur frågespalten.

Jag blev så himla pissed när jag läste en fråga i Aftonbladets sexspalt. Jag har tyckt att Linn verkar rätt vettig, men nu tvivlar jag rejält.
Eftersom det är en plusartikel, alltså att man måste betala för att läsa, så lägger jag upp hela texten här men den finns även att läsa (och kommentera) på http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/fragalinn/article15009154.ab

"Jag lider av stor övervikt, vilket gör att mitt sexliv tillsammans med min man blir lidande. Jag har varken lust att ha sex ­eller visa mig naken
inför honom. Han är ­normalviktig och säger att han ändå tycker att jag är sexig och attraktiv. Jag tror inte på honom, och detta har lett till många konflikter mellan oss, och ett obefintligt sexliv. Vad kan vi göra för att rädda vår relation?

Anonym kvinna"

Linn: Du behöver ta tag  i din övervikt, eftersom det också innebär en hälsorisk. Tänk långsiktigt. Bra kost och rätt motion, kommer att få dig att må mycket bättre både fysiskt och ­psykiskt. Du kommer att orka mer, känna dig mer nöjd med dig själv, utstråla självsäkerhet och känna dig attraktiv. Din man kan ­stötta genom att ni till­sammans lägger om er livsstil. Börjar träna, äta rätt mat, och gärna i sam­råd med en dietist som kan ­lägga upp mat­sedlar som passar dig och dina mål. Sexlusten av­speglar sig i hur du mår, totalt, så om du kommer till rätta med dina viktproblem, kommer även sexlusten att öka.

Jag gav svar på tal i en kommentar:
"Linn! Bara för att man är fet är man inte korkad, hon är nog redan medveten om att det går att banta. Ditt svar skuldbelägger henne och får henne förmodligen att känna sig ännu fulare, när hennes man tycker att hon är het som hon är. Jag har växlat mycket i vikt genom åren, och slankhet är verkligen ingen garanti för bättre självkänsla, vilket är vad hon verkligen behöver - inte självgoda korkade svar."

7 kommentarer:

Jenky sa...

Jag ville smälla av fyrverkerier efter att ha läst din kommentar! Lova att uppdatera om du får svar?

Gretzel sa...

Det gör jag absolut!

Anonym sa...

Urk! Nu snart trettio börjar jag sakta (sakta!) släppa skam och självhat, och det där är verkligen ett typexempel som MATAT min kassa självbild. Ditt svar är klockrent! /Karolina

Thunsorken sa...

Bra svar! Varför tror folk att inte tjockisar vet hur man går ner i vikt?! Jag är tjock men rör mig mer än de flesta jag känner. Jag är så jävla trött på det här hatet.

Gretzel sa...

Karolina, tack! Och jag känner precis igen mig, det går sakta även för mig. Men varje litet steg åt rätt håll är ju bra, lite därför jag startade den här bloggen.

Thunsorken: Tack! Jag är också förbannat trött. Och jag undrar vad hon skulle ha svarat om tjejen inte velat ha sex för att hon haft något annat komplex, skulle hon förändra sin kropp då också? Skaffa bröstimplantat, bli kortare, operera näsan...?

Sara Brännholm sa...

Hjälp. Hur KAN man ens som någon form av relations-expert uttala sig så korkat och hur kan det svaret ha gått igenom pressen...Jisses. Hur hade hon svarat om det vore en tjej som skrev in med samma problem fast hon var smal (för att känna sig osexig och ofin kan man ju faktiskt göra i alla storlekar) Det där svaret borde hon få betala skadestånd för nästan. Gud så bra att du hörde av dig och sa ifrån....

Anonym sa...

Inte klokt! Hur kan hon bara ge ett så korkat svar!!!! Ska inte tjockisar ha ett sexliv alls? Ska självkänslan bara infinnas hos en smal person?
Inte klokt!!!! Blir så arg!