lördag 30 juni 2012

Fortsättningen.

Jag skrev ju om en fråga ur en sexspalt häromdagen, och nu har en random man svarat mig så här:

"Var nånstans skuldbelägger Linn henne? Ser inget som helst dumt i hennes svar. Personen säger ju själv att hon inte är nöjd med hur hon ser ut å att övervikt är en hälsorisk är ju inte heller nån nyhet... Ja håller helt å fullt med Linn, börja motionera å sätt upp ett långsiktigt mål. Sen kanske hon börjar trivas med sig själv. Att slankhet inte har nåt med självkänsla att göra är sant men nu är det ju så att hon inte trivs med sig själv och då kan några kilo mindre vara skillnaden"

Jag svarade:

"Genom att säga att hon bör banta, istället för att tycka om sig själv, skuldbelägger hon henne. Tror du att en tjej som inte ville ha sex med sin kille pga komplex för små bröst också hade fått till svar att göra om sin kropp, och skaffa bröstimplantat?
Att tjockisar som rör på sig har bättre hälsa än stillasittande smalisar är knappast någon nyhet.
De flesta som går ned går upp ännu mer igen, och dras in i en cirkel av jojobantande vilket är värre för kroppen än att bara vara tjock. Och om hon nu skulle gå ned kommer andra problem, som med identiteten och löst hängande skinn. Klart hon ska försöka gå ned i vikt om det är vad hon själv vill, men inga sexproblem blir lösta av det. Varken snygghet eller självkänsla sitter i kilona. Viktminskning löser inga problem i sig självt."

Inga kommentarer: