söndag 1 juli 2012

Fortsättning del två.

Samma snubbe svarade mig igen, och tycktes inte ha läst vad jag skrev:

"Men problemet är ju att hon inte tycker om sig själv pga övervikten, det säger ju hon själv...Ja tycker det var ett bra svar, inte standard kliché svaret att du ska tycka om det precis som du är. Skulle till och med jag kunna svara utan att vara expert. Klart man ska tycka om sig själv som man är, men kan man inte det får man se till å göra förändringar.
Nejj dom flesta som går ner i vikt går inte upp igen. Lägger du upp ett långsiktigt mål och ändrar kost och motionsvanor så går det bra, men vill man ha snabba resultat är det svårt att hålla i längden. I vissa fall gör dom det, som i detta"

Mitt sista inlägg blev:

"Jo, de flesta går upp igen. Undersökningar visar att kvinnor bantar i genomsnitt tio år av sina liv, och det är förbannat sorgligt."

Jag ids nog inte lägga mer tid på det där, men om någon annan har pluskonto på den där blaskan får ni gärna skriva något.

9 kommentarer:

Jenky sa...

Bra skrivet. Orka debattera med någon som inte förstår poängen dock.

Anna sa...

Shit snubbar say to tjockisar! Snubbar är asjobbiga.

Thunsorken sa...

Jobbig människa. Intressant att han använder "dom" om tjockisar. Breivik-style med "vi och dom". Orka ödsla tid på den där nöten. Tycker däremot att linn borde svara.

Jenky sa...

I äkta Aftonbladetstyle vill jag även tillägga att han kanske borde lära sig stava ordentligt innan han ger sig på andra.

Gretzel sa...

Jenky, indeed! Blir ju svårt att ta honom på allvar när han stavar så illa. Och när poängen flyger rakt över hans huvud, haha.

Anna: Snubbar skulle ha lite stryk. Eller, ännu hellre, få lite vett i skallen.

Thunsork: Och eftersom han använder "dom" lär han ju knappast vara en tjockis själv, och vet med andra ord typ inget om viktminskning. Förmodligen inget om komplex heller. Och ja! Linn borde verkligen svara.

Sara Brännholm sa...

Bra kommentar om det där med stavningen. Den fick mig att totalt tappa respekten för honom (inte för att jag hade mycket från början...)

Och på allvar, menar han att han har missat informationen om det här med att de flesta som går ner i vikt går upp igen......Jisses.

Nä orka lägga energi på såna frontalpuckon när det finns så mycket bättre saker att göra än det...typ skura toaletten

Gretzel sa...

Sara: Haha, precis! Hoppas bara att någon vettig läst och förstått, eller att någon självhatande tjej känt sig lite peppad.

karin sa...

Orka tjafsa med tyckar-gubbs. Men det var väldigt bra att du skrev och sa emot rådgivaren. Om frågeställaren själv hade trott att övervikten var problemet, hade hon väl skrivit till dietisten på hälsobilagan! Det är så uppenbart att hon egentligen vill veta "hur lär jag mig att lita på min man när han säger att jag är attraktiv, och hur kan jag lära mig att acceptera min kropp och övervinna min motvilja att visa den för honom?" Och det var verkligen inte vad lönn svarade på.

Gretzel. sa...

Karin: Precis, han begrep ju inget av det jag skrev. Professionella kommentarsfältsrättshaverister är typ det värsta jag vet!
Nej, och det var väldigt oproffsigt av Linn! Inte bara för bantningshysterin, utan för att en relationsexpert borde kunna läsa mellan raderna. (Och inte ha så mycket fördomar.)