fredag 4 oktober 2013

Det privata är politiskt!

För en tid sedan hände något som jag velat skriva om, men jag har varken vetat vad jag vill ha sagt eller hur jag ska formulera det. Men vi kör ändå.

Hade skrivits med en kille på en dejtingsajt i över ett halvår, enbart som kompisar. Vi hade samma värderingar och politiska åsikter, och skämtade mycket. Vi talade även om andra vi dejtade/låg med.
Vid något tillfälle rätt nyligen började han antyda att han ville ligga med mig, och tonen oss emellan blev allt flörtigare. Allt var på hans initiativ - även om jag tyckt att han var småhet så hade vår jargong inte varit flörtig, och jag hade därför inte tänkt på honom på det viset tidigare.

En kväll när vi chattade på facebook skrev jag detta, bara för att dubbelkolla. Han var ju feminist och gillade mig och ville ligga med mig, klart han inte kunde vara ett as? Men bränd som jag är måste jag alltid dubbelkolla. Trots att de sett massor av bilder vill jag vara övertydlig - JAG ÄR TJOCK!

"jag är väldigt tjock. jag har träffat folk som inte gått igång på mig och min kropp, men ändå velat ligga, bara för att få ligga. sån är väl inte du?"

Därefter utspelade sig denna konversation (Med fingerade namn förstås.)

José: "nja
jag är ingen sån bbw-kille
mest fö r att vi pratade lite om det
och du verkar rolig
så"

Gretzel:"jag menar inte att du enbart måste gilla tjocka tjejer! jag gillar alla sorter. men om du tycker tjockisar är avtändande är det nog ingen idé."

José: "ajdå
nej jag vet int
asså
jag vet inte?"

Gretzel:"vad vet du inte?"

José: "var jag står i den frågan
är det ok?
jag vet bar att jag tycker om att ha sex"Efter det skrev vi vidare, här är ett sammandrag av vad jag skrev:

"jag vill inte ha sex med någon som inte tänder på mig. lite självrespekt har jag.

jag har inga svårigheter att träffa killar som går igång på min stora mage, men jag tyckte det var fint att du verkade gilla min personlighet också.

senaste (namnet på dejtingsajten)-dejten jag hade klagade efteråt på att jag var för tjock och hade för små bröst. orkar inte sån skit.
jag tror det är bäst om vi bara är kamrater. oavsett om det bara är ett one night stand vill jag att den jag är med ska tycka att jag är fin. och jag har många jag kan ligga med, som tycker det."

Han har i efterhand bett om ursäkt, och verkar vilja ha kontakt. Jag har inte svarat, för jag vet helt enkelt inte vad jag ska svara. Jag gillade den jag trodde att han var, men jag vet inte om jag vill vara vän med någon som har synen att människor är sexuella förbrukningsvaror. Eller någon som tycker att jag är oattraktiv enbart på grund av min tjockhet.

Och genom åren har jag kämpat. Som jag har kämpat! För att få en normal relation till min kropp, för att få en normal relation till män, för att få en normal relation till sex. Min kropp är aldrig bara min. Den finns alltid i ett sammanhang, ett samhälle. Den finns alltid för män att bedöma. "José" kallar sig feminist och vänster, men han visar ändå så tydligt att han är produkten av ett patriarkat, och produkten av ett samhälle som ser ned på feta människor.


Hej vad tycker ni?
 

6 kommentarer:

Anna sa...

Fy fan vad du är klok och bra. Jag tycker du gör helt rätt. Det här är så insiktsfullt och bra skrivet, och det sätter ord på så många tankar jag tänkt. Man ska inte behöva nöja sig med att någon tycker om ens person, men inte så mycket ens kropp! Vi kan få båda två, och vi är värda det. Jag tycker om alla sorters män, och jag skulle inte vilja ligga med någon som har en trist och normativ idé om vilken förpackning skönhet kommer i. Nu lever jag i en relation sen fem år, så jag vet inte så mycket om marknaden these days (håhåjaha), men jag vet att om jag någon gång blir singel igen, så hoppas jag att jag ska se så nyktert på det som du verkar göra.

Nu blev det här jättesvamligt, men skitsamma. Mycket tankeväckande!

Anonym sa...

Heja Gretzel!

Anonym sa...

Jag läste ett av dina gamla inlägg om killen med feeder-tendenser och lite "annorlunda" kinks ;) Jag har dejtat just honom tror jag :D

Gretzel. sa...

Anna: Tack snälla! Just så, vi både kan få och är värda bägge. Jag har träffat snubbar som diggat min kropp men inte min personlighet so much, och så tvärtom som killen det här inlägget handlar om. Det är bara inte värt det. Hellre ensam än med fel person.

Anonym 1: Tack! :D

Anonym 2: Oj! Men så spännande! Hur funkade det för er? Bliir riktigt nyfiken här, haha.

Anonym sa...

Har du skype eller så? Jag skulle gärna vilja diskutera och se om det handlar om samma kille :D

Anonym sa...

Om du vill snacka om den där feeder-killen så är min skype: kim_oliven

kram Kimberly